Föredrag om Logistik 2015-02-10

Logistik – en förutsättning för fortsatt utveckling av Helsingborgsregionen
Under denna rubrik får vi lyssna på två föreläsare, Mats Johnsson och Henrik Stenberg. Föredragen behandlar viktig utveckling inom logistikområdet när det gäller teknik och organisation och som kan vara avgörande för Helsingborgsregionen.
Sedan 2007 finns det en logistikutbildning på Campus. Utbildningen sker i nära samverkan med näringslivet i regionen och är ett unikt samarbete mellan den tekniska fakulteten och den samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds Universitet. Initiativtagare och programansvarig är universitetslektor Mats Johnsson som tillhör tekniska fakulteten men som tillbringar sin dagliga tid vid Campus Helsingborg som lärare och forskare.
Mats Johnsson är disputerad i ämnet förpackningslogistik som behandla logistikkedjan från ett förpackningsperspektiv. I föredraget kommer Mats att lyfta fram det senaste inom logistiken och hur det kommer att kunna användas för att utveckla Helsingborgsregionen. Mats Johnsson, som är international scientist vid ett forskningsinstitut i Beijing, Kina, kommer även att behandla vikten av att jobba internationellt.
Dr Henrik Stenberg är disputerad från Chalmers med logistik som inriktning. Henrik arbetar som projektledare inom godstransporter och säkra transporter vid den nyetablerade forskningsplattformen på Campus Helsingborg. Henrik är aktuell och ofta i media genom sin cabotagestudie som rönt mycket intresse genom att belysa förhållandena som råder för vissa utländska chaufförer samt genom att samla in information genom appar. Henrik har även arbetat som konsult inom logistikområdet för Cambridge Technology Partners, där han arbetade med bl a Deutsche Post och Deutche Ban.
Plats : Campus sal U202
Tid: 18.00 -20.00
Parkering finns framför Campus entré. Ingen avgift efter kl 18.00
Programmet är öppet för medlemmar i Tekniska Föreningen och övriga intresserade.
Till detta möte krävs ingen anmälan och ingen avgift tas ut.

Arkiv
Kalender
mars 2015
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031