2018_01_29_Stadsarkivet i Helsingborg

Besök hos Helsingborgs nya Stadsarkiv
och
Helsingborgs Släktforskare- och bygdeförening.
 Måndagen den 29 januari besöker vi Helsingborgs alldeles nya Stadsarkiv, som ligger på Västra Sandgatan 7 i postterminalens gamla byggnad. Det finns P-platser utanför och i närheten, stadsbuss 1 stannar i närheten.
Vi samlas i föreläsningssalen kl.14.30, på 3:e våningen med hiss upp.
Besöket inleds med att arkivpedagog Lena Eriksson presenterar Stadsarkivets verksamhet, varefter vi delas upp i två grupper, som Lena tillsammans med sin kollega Ingrid Andersson tar på en liten rundvandring i själva arkiven. Vi får bl.a. tillfälle att beskåda samlingen av skolbetyg långt tillbaka i tiden i Helsingborg med omnejd. Likaså blir det visning av gamla kartor och ritningar.
När vi är färdiga med detta tar vi oss tillbaka till receptionen, där det blir tillfälle till lite förfriskningar i form av vatten och frukt. Det finns också möjlighet att ”trycka” en kopp kaffe och något tilltugg, om ni tar med mynt.
När fikan är avklarad samlas vi åter i föreläsningssalen, där Inger Kylefors från Helsingborgs Släktforskare- och bygdeförening, HSBF, berättar om dess verksamhet och vilka resurser det finns att tillgå i intilliggande forskarsal.
Evenemanget är gratis och begränsat till 30 personer, så först till kvarn gäller.
Anmälan skall vara oss tillhanda senast fredagen den 26 januari 24:00 i första hand via Simplesignup.
 
 

Arkiv
Kalender
februari 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728