Vårutflykt med TFiH, 2022-06-15! 

År 2022:s vårutflykt tog med oss till spännande smultronställen på Österlen.

53 deltagare gjorde rundresa på Österlen. Här några av deltagarna innan uppsittning för avresa från Café Alunbruket i Andrarum.

Under dagen var det besök på Nordic Sea Winary. Där vi fick inblick hur man fixar till kvalitétsvin passande till olika tillfällen! Efter avsmakning intogs en smaklig lunch.

Efter lunchen begav vi oss till AUTOSEUM för att njuta av bilar i alla storlekar och färger!

Leksaker för alla, barn i alla åldrar allt från leksaksbilar som många kände igen till riktiga bilar som vi imponerades av.  Även dockor fanns att studera. Musikmaskiner från långt innan någon kunde ana att man kommer att streama musik via SPOTIFY till mobiltelefon! Att man som nu har tillgång till i stort sett all musik som finns bara ett knapptryck bort!!

Färden genom Skåne och Österlen guidades av vår duktiga chaufför, Jan Pettersson. Vi fick reda på allt om kyrkor, slott och herresäten men även viss industrihistoria som utspelats på den skånska landsbygden! När vi närmade oss Andrarum fick vi en god inblick av Ingva-Britt om alunutvinning och dess användning. Kaj kompletterade med information om de historiska figurerna som skapade sig förmögenheter på Alun. Släkten Piper har här haft en nyckelroll. För den historiskt intresserade finns det mycket intressant att fördjupa sig i!

Efter kaffe och rabarberpaj med mandeltosca och så klart vaniljsås, vände vi åter mot Helsingborg genom ett fagert försommargrönt Skåne.

Alla framförde varma hälsningar till Nils-Åke som stått för upplägg och förberedelser, men som tyvärr inte kunde medfölja pga. sjukdom!

Arkiv
Kalender
juli 2022
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031